tannlegesmiler

Tanngnissing og anspente kjeveledd

Tanngnissing (bruxisme) om natten er et relativt vanlig fenomen. Tanngnissing som følge av bittfeil forekommer oftest om kvelden og natten og kan medføre dårligere søvnkvalitet så vel som betydelig slitasjeskade på tenner. Tanngnissing kan også forekomme på dagtid i typisk stressende situasjoner.

Tanngnissing kommer av anspente kjeveledd, og medfører problemer som:

Går du lenge med tanngnissing ubehandlet kan smertene utvikle seg til å bli kroniske/langvarige. For å diagnostisere og behandle tanngnissing utfører tannlegen en grundig undersøkelse av tennenes tilstand, bittforhold, gapeevne og kjevemuskulatur, og tar et avtrykk av tennene dine.

Den vanligste behandlingen mot tanngnissing er at tannlegen lager en spesialtilpasset bittskinne i plast, tilpasset dine tenner og bittforhold. Bittskinnen brukes om nettene, og renses etter hver bruk med tannbørste på tilsvarende måte som tennene renses. Bittskinnen både skåner tenner for tannslitasje og er avlastende for muskler og kjeveledd. I tillegg kan muskelavslapningsøvelser, fysioterapi og akupunktur være gode behandlingsmetoder. Vår samlokalisering med Klinikk Askim som tilbyr både akupunktører, naprapater og homeopater, gir oss mulighet til å tilby en skreddersydd løsning for akkurat dine problemer.

Dersom bittforholdet er hovedårsaken til tanngnissingen kan det behandles med hjelp av fylling, tannkrone eller tannbro. Behandling av tanngnissing er (under gitte omstendigheter) berettiget til refusjon fra Helfo. Tannlegen kan også rette opp skader skadene som er påført tennene fra tanngnissing ved å bruke fyllinger, kroner og bro, og du kan i noen tilfeller få refundert deler av kostnaden fra Helfo.

Bestill time her, eller kontakt oss på telefon 909 00 909 dersom du har plager med tanngnissing, anspente kjeveledd eller muskelsmerter.