trondheim_tannlegesenter_klinikken

Tannbleking

Misfarging av tenner kan være et stort kosmetisk problem. Årsakene kan være mange, deriblant:

Er misfargingen overfladisk og begrenset kan tannlegen fjerne den ved pussing, ”saltblåsing” eller ultralyd. Mer omfattende misfargingsproblemer kan som regel løses ved bleking av tennene.

Hjemmebleking

Tannlegen tar avtrykk og lager en plastavstøpning som formes til hver kjevehalvdel på en gipsmodell. Disse plastformene tas med hjem, fylles med en blekemiddel og plasseres i munnhulen i et gitt antall timer. Dersom misfargingen lar seg bleke, vil du som regel se effekt etter én behandling. Behandlingen kan gjentas om ytterligere effekt ønskes, men hyppigheten varierer fra blekemiddel til blekemiddel.

Tidligere kunne tannlegene utføre tannblekingen på klinikken og med sterke blekemidler som gav hurtig effekt. Tidvis ble også lamper med ultraviolett ståling eller laser brukt for å øke effekten. Dette er ikke lengre mulig og ble forbudt av Mattilsynet 16.07.12 med hjemmel i lov 21.12.05 nr. 126 om kosmetikk og kroppspleieprodukter m.m. §8 jf. delegeringsvedtak 29.12.05 nr. 1770.

Vi er opptatt av å gi deg den beste, sunneste og riktige behandlingen. Trondheim Tannlegesenter følger selvsagt de til enhver tid gjeldende retningslinjer. Derfor blir tannbleking utført hjemme hos pasienten med blekeskinner tilpasset pasienten ved hjelp av avstøpning av pasientens tenner. Vi selger derfor også kun lovlig blekemiddel med korrekt styrke og konsentrasjon.