invisalign

Tannregulering

Oppnå smilet du alltid har ønsket med en regulering du ønsker å bruke.

Med Invisalign slipper du stålbrackets og synlig metall. Invisalign-behandlingen er bare en serie gjennomsiktige skinner som settes på tennene. Regulering som togskinner i munnen hører til fortiden – å smile med et hvitt pent smil gjennom hele behandlingsprosessen er nåtiden.

Fordeler med Invisalign Tannregulering

  1. Invisalign er tilnærmet usynlig – reguleringsskinnene er av gjennomsiktig plastmateriale og synes knapt, slik at du kan rette opp i tennene dine uten at andre legger merke til dette.
  2. Invisalign er avtakbar– Reguleringskinnene er utakbar og du kan dermed spise og drikke som normalt. Reguleringskinnene tas ut når du spiser og når du daglig steller tenner dine med tannbørste og tanntråd. Avtakbare skinner gjør det derfor lett å rengjøre både tenner og selve reguleringen, og gjør det enkelt å opprettholde god munnhygiene gjennom behandlingen. Ettersom skinnene er avtagbare og selv om skinnen nesten er usynlig, er det fult mulig å ta den ut når du ønsker – ved fotografering, en kveld ute med venner og andre spesielle begivenheter. Normalt skal de for øvrig sitte på 22 timer i døgnet.
  3. Invisalign er komfortabel: Det er ikke noe stålstrenger eller skarpe metallgjenstander festet til tennene som ved tradisjonell regulering, som ofte forårsaker munnsår, irritasjon av munnslimhinnen, og generelt ubehag.
  4. Invisalign gir deg mulighet til å bedømme resultatet før behandlingsstart – Invisalign lar deg se og vurdere din egen virtuelle behandlingsplan i en 3D animasjonsfilm før behandlingen starter. Dermed kan du selv se hvordan din tannstilling vil utvikle seg over behandlingsløpet og tydelig se resultatet du kommer til å ende opp med – innen du velger å starte behandlingen. Som følge av at du ser planlagt resultat før behandlingsstart gir det deg en ekstra trygghet av å se resultatet opp mot kostnadsinvesteringen i regulering, og du og din tannlege kan jobbe tett sammen med å utforme et smil og et behandlingsforløp du er fornøyd med, og som gir ditt ønskede resultat før behandlingsstart.
  5. Mer tilrettelagte kontroller til tannlegen tilpasset deg i aktivt arbeidsliv – Prisen er omtrent lik som standard regulering med stålbøyle, men tradisjonell tannregulering kan kreve mange tannlegebesøk der man må etterstramme tannreguleringen i takt med at tennene til pasienten flytter på seg. Invisalign-reguleringen bygger på et behandlingsforløp der du selv bytter skinner hver 7-14 dag, og du trenger derfor normalt kun å gå til tannlegen hver 4.-8.uke for kontroll. Slike kontroller kan også settes opp til tannlegen utenfor normal arbeidstid/kjernetid, slik at du i hovedsak skal slippe å ta deg fri fra jobb om du ønsker dette.
  6. Regulering med Invisalign er en kjent og velprøvd teknologi – Over 4 millioner mennesker i hele verden har allerede benyttet seg av denne behandlingen. Mer enn 82 000 tannleger i over 45 land behandler sine pasienter med Invisalign. Pasientbehandlinger strekker seg fra rent kosmetiske behandlinger av kjendiser (Justin Bieber , Khloe Kardashian, Tom Cruise, Eva Longoria med flere) som er på jakt etter det perfekte smilet, til ren funksjonell behandling hvor målet er å få et mer stabilt bitt, eller unngå eventuell slitasje på tenner som følge av feilstillinger i tannbuen.

Invisalign tannregulering – Selve behandlingen

Ditt smil, din lykke.

Å forbedre ditt smil er så mye mer enn bare et kosmetisk resultat. Det dreier seg om å gjøre noe for deg selv slik at du vil ønske å smile oftere, og oppleve den økte livsgleden et smil gir. Fordi et smil smitter – heldigvis – og ett smil fra deg gir ofte flere i retur. Det dreier seg om at du kan være mer deg selv.. Invisalign kan gi deg smilet du alltid har drømt om. Forbedre ditt utseende, din selvtillit, ditt liv. Og med Invisalign behøver det ikke være så komplisert å få det smilet du ønsker – faktisk vil det ha minimalt med innvirkning på ditt daglige liv. Å kunne smile med tenner man er fornøyd med, hjelper på trygghet, selvtillit og livsglede, og bidrar til at du smiler mer i hverdagen. Ditt smil, din lykke, vår lidenskap..

Invisalign retter opp tennene med en serie med nesten usynlige, uttakbare gjennomsiktige reguleringsskinner som hver er ulik i form basert på ditt behandlingsløp og spesialtilpasset din tenner. Tannreguleringsskinnene som er i gjennomsiktig plast, flytter tennene gradvis til du oppnår ditt ønskede resultat – ditt nye smil. Hver reguleringsskinne brukes i fjorten dager, før du bytter over til en ny skinne, for å få tennene dine til å bevege seg litt etter litt, uke etter uke, mot det endelige resultatet. Invisalign-systemet, med nærmest usynlig regulering, forbedrer smilet uten å forstyrre livet ditt.

I dag kan de aller fleste former for kjeveortopedisk behandling gjennomføres med Invisalign. Invisalign behandler en rekke tannstillingsproblemer, fra mindre feilstillinger til mer kompliserte tilfeller. Uansett hva problemet er, vil resultatet være et nytt og jevnere smil som du vil glede deg over å vise frem!

Noen av tannstillingsproblemene som kan behandles med Invisalign er:

Alle disse tannstillingsproblemene, samt enkle feilstillinger av enkelttenner kan behandles med Invisalign. Enklere tilfeller vil som regel gi et noe kortere behandlingsløp enn mer omfattende tannflyttinger, denne informasjonen får du av din tannlege!

Invisalign Tannregulering – Selve behandlingsprosessen

Møt noen av pasientene til Invisalign her

Se video av behandlingsprosessen her:

Her ser du at selve behandlingsforløpet er ganske enkelt med skinner som byttes hver 7-14.dag, og vi anbefaler at du får kontroll og en rask oppfølgingstime hos tannlegen hver 8.uke:) Selve behandlingsprosessen varer normalt 12-15 mnd.

En behandlingsplan for Invisalign tannregulering er spesialtilpasset for deg

Før en behandlingsplan kan settes opp, må tannlegen ta kliniske bilder av tennene dine samt ta en avstøpning av begge kjever som sendes til Invisalign sin egen lab for å kunne starte prosessen. Når dette er klart, blir en detaljert behandlingsplan satt opp med bruk av virtuell 3D behandlingsplan. Det virtuelle behandlingsforløpet blir gitt deg i form av en video som viser serien av bevegelser tennene dine skal gå gjennom i løpet av behandlingen. Slik kan du se hvordan tennene vil endre seg underveis og hvordan de forventes å se ut etter endt Invisalign-behandling, før du velger å starte behandlingsforløpet. Sammen med tannlegen går dere gjennom det virtuelle behandlingsforløpet, og godkjenner behandlingsplanen av dine tenner – før produksjonen av reguleringsskinnene starter. Der får du se endringene tannstillingen din vil gjennomgå, uke for uke, fra behandlingsstart frem til ønsket resultat.

Smil gjennom hele behandlingen med Invisalign tannregulering

Når du begynner din Invisalign-behandling, vil du få et sett med tilpassede reguleringsskinner, som hver skal brukes i 1-2 uker i strekk. Hver skinne flytter tennene 0,25 til 0,33 mm og må settes på i en bestemt rekkefølge. Etter hvert som du går gjennom serien med reguleringsskinner vil tennene dine bevege seg – litt etter litt – mot den endelige stillingen. Tannlegen vil normalt sette deg opp time hver 6.-8. uke for å kontrollere at behandlingen forløper som planlagt iht dataanimasjonen, og utlevere 3 til 4 sett nye skinner. Skinnene bytter man selv hver 7-14.dag, og skal normalt brukes 20-22 timer i døgnet, men tas ut ved måltider og ved renhold av tennene.

Beregnet til å passe din livsstil – ta tannreguleringen ut når du ikke vil ha dem på

Fastmontert regulering kan kun fjernes av tannlegen. Dette kan hindre deg i å holde tannkjøttet og tenner rene og kan gjøre det ubehagelig å spise, forårsake munnsår, irritasjon av munnslimhinnen, og generelt ubehag. Ettersom Invisalign-skinnene kan fjernes når som helst under behandlingen, kan du spise det du vil uten å måtte bry deg om reguleringen, opprettholde god munnhygiene, og velge å fjerne dem en kort stund i spesielle tilfeller som et bryllup eller et viktig møte. Livsstilen din forblir intakt. Som regel vil ingen merke at du har på deg disse bortimot usynlige reguleringsskinnene, noe som gjør Invisalign til en sømløs tilpasning med din livsstil og dag-til-dag interaksjoner med andre.

Normalt varer hele behandlingen 6-12 mnd, men kan i noen tilfeller kortes ned ved enklere kasus. Dersom det fortsatt er behov for små justeringer etter endt behandlingsløp, vil det være aktuelt å fortsette med noen nye skinner ytterligere noen uker, men dette inngår selvsagt i behandlingsplanen og kostnaden du har avtalt med din tannlege.

For å finne ut hvordan du kan oppnå det smilet du alltid har ønsket deg, kan du bestille en konsultasjonstime hos en av våre tannleger i dag. Da vil du kunne se modeller av skinnene samt få informasjon om behandlingsforløpet og pris før du evt ønsker å sette i gang med behandlingen. Det er viktig at du snakker med din tannlege for å finne ut om og hvordan Invisalign best passer til din situasjon og dine mål, for å finne den beste løsningen tilpasset deg.

Ny teknologi: verden går fremover – også tannregulering

Invisalign er annerledes enn tradisjonell tannregulering. Ved å bruke egenutviklet nyskapende teknologi, som kontinuerlig utvikles, leverer Invisalign en serie med gjennomsiktige og uttakbare reguleringsskinner som i kontrollerte former retter opp tennene dine litt etter litt. De nesten usynlige reguleringsskinnene er laget av høygrads medisinsk termoplastisk materiale, unikt utviklet for Invisalign-systemet. I motsetning til fast reguleringer er det ingen tråder eller bøyler. Invisalign regulering inneholder altså ikke metall og den er tilnærmet usynlig.

Uansett hva målet med behandlingen er, vil tannlegen alltid gi deg en definert behandlingsplan med et bestemt resultat. Tannlegen vil også vise deg hvordan dine tenner vil komme til å se ut ved etter endt behandling ved å benytte ClinCheck – en virtuell 3D behandlingsplan som lar deg se utviklingen av tannstillingen på video: stegvis fra før behandlingen starter til det endelige resultatet. ClinCheck viser serien av bevegelser tennene dine skal gå gjennom i løpet av behandlingen. Dette gjør at du kan se hvordan tennene forventes å se ut etter endt behandling, og at du kan overvåke fremdriften.

Bare Invisalign har det nivået av nyskapning, kliniske studier og teknologi som skal til for å kontrollere hvordan tennene dine rettes opp på en nøyaktig måte. Tradisjonelle faste reguleringsbøyler og annen gjennomsiktig regulering kan i dag ikke måle seg med dette systemet:

Hva er prisen?

Vi forstår at prisen er en viktig beslutningsparameter. Som med all tannregulering, avhenger kostnadene med Invisalign av hvert spesifikke tilfelle, altså hvor komplisert endringen av tannsettet er og hvor lang behandlingstid som kreves for å oppnå ønsket resultat. Dette betyr at vi ikke kan gi deg en eksakt pris før du har vært hos en av våre tannleger på konsultasjon.

En generell regel er at prisen er omtrent den samme som tradisjonell, fast regulering. Prisen på en full Invisalign-behandling vil vanligvis ligge på rundt NOK 65 000,- avhengig av kompleksiteten og vanskelighetsgraden. I prisen inngår diagnose, behandlingsplanlegging, oppsetting av behandlingsforløpet, fremstillingen av skinnene, samt regelmessige kontroll til tannlegen,. Dette er kostbart, men vi mener resultatene taler for seg.

Første møte med tannlegen vil være en konsultasjon på ca 30 minutter hvor du får informasjon om selve behandlingen og en generell vurdering om Invisalign er en egnet metode for ditt behandlingsbehov.

Dernest må du komme for en ny time med grundigere undersøkelse, hvor det blir tatt avtrykk, fotoserie og røntgenbilder, dersom du ønsker en slik behandling. Tannlegen utarbeider så en behandlingsplan basert på dine ønsker og behov. Dette sendes til AlignTech i USA, hvor avtrykket blir digitalisert og det settes opp en 3D animasjon som viser dine tenners nåværende posisjon og hvordan de vil flytte seg for å gi deg ditt ønskede resultat. 3D-animasjonen av behandlingsforløpet og planlagt resultat, vil sendes til pasient og tannlege. Denne grundige undersøkelsen med avtrykk og animasjon vil koste kr 4 500.- . Når tannlegen og pasient er fornøyd med behandlingsforløpet, forventet resultat er godkjent av deg, og innbetaling i henhold til betalingsplan har funnet sted, legger vi inn bestilling for selve Invisalign skinnene. Leveringstid er ca 2-3 uker etter bestillingen har funnet sted.

Får man støtte for tannreguleringsbehandling med Invisalign?

Folketrygden gir støtte til kjeveortopedisk behandling hos barn og ungdom under 18 år, men dekker per dags dato ikke kjeveortopedisk behandling av voksne.

Hva skjer når jeg er ferdig med behandlingen?

Ingen tannregulering er en permanent tilstand, verken ved behandling på barn eller voksne. For å unngå at tennene flytter seg etter endt reguleringsbehandling må de holdes på plass, enten ved hjelp av en retensjonsbue (retainer) som limes på baksiden av tennene, eller ved bruk av en gjennomsiktig skinne som man i blant sover med om natten  (nattskinne). Dette gjelder uansett hvilke type regulering du har benyttet deg av – tradisjonell vs Invisalign.. Det er individuelt fra pasient til pasient hvor stort behovet for permanent retensjon er, og dette vil vurderes av tannlegen når behandlingen er ferdig.