trondheim_tannlegesenter_klinikken

Tannundersøkelse – recall

For å ivareta en sunn tannhelse og beholde friske tenner, er det viktig at du tar godt vare på tennene dine. Jevnlige undersøkelser og rens til tannlegen vil bidra til å forebygge tann- og tannkjøttsykdommer, og oppdage eventuelle kostbare og alvorlige sykdommer på et tidlig stadium. Den gjennomsnittlige pasient bør gå til en tannlege én gang per år for å få utført en undersøkelse, noen oftere, andre sjeldnere. Hvis tannlegen avdekker forhold som krever hyppige kontroller, behandling og tett oppfølging må du gå oftere til tannlegen, men har du en god tannhelse og lite plakk og tannstein kan du gå sjeldnere. Våre tannleger vil gi deg en riktig anbefaling på hyppigheten av undersøkelsene og vil alltid høre med deg om de skal sette opp en individuell automatisk innkallingsplan (recall) i samråd med deg.

En tannundersøkelse/undersøkelse hos tannlegen eller tannpleier innebærer at:

En tannundersøkelse vil ikke gjøre vondt, men om du er bekymret for smerter i tilknytning til dette, eller om du har tannlegeskrekk, ønsker vi at du tar kontakt med oss på forhånd og forteller oss om dette. Vi har egne spesialister på tannlegeskrekk og autorisasjon til å behandle pasienter med premedisinering og lystgass. Sammen med deg legger vi opp et behandlingsforløp som er tilpasset deg og dine behov!

Allmenn tannbehandling

Våre allmenne behandlinger omfatter alle de vanlige behandlingene hos tannlegen, som undersøkelser, røntgen, fyllinger, tannkjøttbehandling, fjerning av tenner, rotfylling og fremstilling av kroner og broer.

Som pasient hos oss vil du oppleve å bli ivaretatt fra første møte. Vi jobber hardt, hver dag, for å kunne tilby deg en god tannlegeopplevelse, enten du er den trygge pasienten eller den som er litt redd for tannlegebesøk. Vi har en behagelig og hyggelig atmosfære på tannklinikken, topp moderne utstyr og dyktige og erfarne tannleger med utdanning fra Norge. Vi samarbeider tett med spesialister, anestesileger, fysioterapeut og akupunktører for å kunne tilby et bredt spekter av tannlegetjenester og for å kartlegge den virkelige årsaken til tannhelseproblemet ditt. Vårt mål er å være det foretrukne tannhelsetilbudet for deg. Les gjerne våre pasientomtaler på vår Facebook side eller Legelisten.

Allmenn tannbehandling omfatter:

TANNLEGEUNDERSØKELSE/-KONSULTASJON OG TANNRENS

REPARASJONER AV TENNER

TANNSMERTER

ORAL PROTETIKK

TANNGNISSING OG SNORKING

TANNKJØTTSYKDOM (PYREA), TANNLØSNING, OG PERIODONTITT

RUTINEKONTROLL/RECALL

Det anbefales at man får undersøkt tenner og munnhule hos tannlege eller tannpleier regelmessig. Hvor ofte varierer fra person til person, og avhenger blant annet av kvalitet på emaljen, produksjon av tannstein, sykdom i munnhulen mm., men for de fleste vil en gang pr år være tilstrekkelig. Profylaktisk / forebyggende behandling hos tannlegen er svært viktig. Da får vi mulighet til å veilede deg i forhold til din tannhygiene, renset tennene dine, fjernet tannstein og forbygget fremtidige problemer både med tannkjøtt og hull.

Vi tilbyr også noe som ofte kalles ‘tann-SPA’ (Airflow-polering), det vil si at man får en saltblåsing av alle tennene som har en forebyggende og langtidsvirkende effekt. Den har god smak, gir en god opplevelse, samt friskere og hvitere tenner.

FJERNING AV AMALGAM

I Norge fikk vi forbud mot amalgam som fylling i hull i 2008. Det anbefales at du erstatter disse med moderne fyllingsmateriale, som ikke bare er bedre for helsen din men også estetisk penere. Vi gjør en uforpliktende undersøkelse og setter opp et pristilbud til deg om du har amalgamfyllinger du ønsker å bytte.

ØVRIG

I tillegg til å tilby allmenn tannbehandling tilbyr vi også tannregulering (Invisalign) på klinikken, les mer om dette her.